BÚVÁR BLOG

Új szabályok a búvárhajókra Thaiföldön

Új szabályok a búvárhajókra Thaiföldön

Az új biztonsági intézkedések megtiltják, hogy a nagy kereskedelmi búvárhajók túl közel kerüljenek a merülőhelyekhez.

Warawut Silpa-archa természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős miniszter új biztonsági intézkedéseket vezetett be, amelyek megtiltják, hogy a nagy kereskedelmi búvárhajók túl közel kerüljenek a merülőhelyekhez. A szabály egyelőre csak a nemzeti parkokra vonatkozna, és előírná, hogy a nagy hajóknak 100-200 méterre kell maradniuk a merülőhelyektől.

Azoknak a búvárcégeknek, amelyek úgy kínálnak búvárkodást, hogy sok ügyfelet visznek egy nagy búvárhajón, egy kisebb hajón vagy csónakon kell majd az utolsó 100 métert a búvárhelyig szállítaniuk az ügyfeleiket. Varawut elmondta, hogy a nagy hajók hajócsavarjai és motorjai veszélyt jelentenek a vízben tartózkodó búvárokra, és zavarják a korallzátonyokat és az ott élő élőlényeket. Felszólította a turistákat, hogy az új szabályok betartásával biztonságosan élvezzék a thaiföldi búvárkodást.

Az új korlátozásokkal Thaiföld összhangba kerül a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet szabványával, amely előírja, hogy minden hajónak legalább 50 méteres távolságot kell tartania minden búvárhelytől és a vízben tartózkodó búvároktól. Sokan azt mondták, hogy az új szabályok a józan ész szabályaival biztonságosabbá teszik a búvárkodást Thaiföldön.

Amikor a búvárok befejezik a merülést, néhány percre megállnak a felszín közelében, hogy dekompressziót tartsanak, így a nagy hajók, amelyek nagy hajócsavarokkal vágnak át a vízen, rendkívüli veszélyt jelenthetnek, ha ilyen közel engedik őket a búvárkodási pontokhoz. Egyesek azt követelték, hogy ugyanezen biztonsági okokból terjesszék ki ezt az új szabályt a motorcsónakokra is.

A Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium a szabályt és a büntetéseket 3 csapás rendszerével hajtja végre. A szabály első megszegése hivatalos figyelmeztetést és 5000 baht pénzbírságot von maga után. Az ismételt szabálysértés esetén a bírság ára 20 000 bahtra ugrik, valamint 30 napra felfüggesztik a társaság hajóvezetői engedélyét. A harmadik szabálysértés még drasztikusabb büntetésemelést von maga után, 100 000 baht bírsággal és a cég hajóvezetői engedélyének teljes visszavonásával.

forrás: divingcenter.hu 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | ÁSZF | Impresszum

explorer

Vélemények

János Jaczkó
Rugalmas oktatási rend. Magabiztosságot nyugalmat kifejező oktató ! Azt hogy OWD búvár lettem részben neki is ( fiamnak és persze kis ré...
Zsófia Kulcsár
Fantasztikus élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom! (Translated by Google) It was a fantastic experience, I can only recommend it to everyone!
Anikó Szekó
Tényleg élmény volt az élménymerülés. Profi szervezés, türelmes segítőkész oktatóval. Ajánlom mindenkinek aki ...
Tamás Török
Minden szuper, várjuk a folytatást :) (Translated by Google) Everything is super, waiting for the resume :)
Hajnalka Kiffovics
Megbiztható oktatás, szuper élmények, jó hangulat.Egy új élménnyel lettem gazdagabb! :) (Translated by Google) Reliable education, super experiences, good mood.I'm getting ...
Csilla Vidáné Ivánkovics
Március 10-én vett részt 10 éves fiam az élmény búvárkodáson. Ha azt mondom egész hazaúton azt hallgattam: ...
Nikoletta Farkas
Március 17-én volt a férjem élmény merülésen. Most ott tartunk, hogy az egész család szeretne merülni ... ...
Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :) (Translated by Google) Super diving team! Very helpful and pros :)
Norbert Knábel
Gyors, időben rugalmas elméleti és gyakorlati búvárképzés Profi oktatóval. A bázis könnyen megközelíthető és ...
Will Cragin
An awesome diving experience. Balazs was very accommodating with everything, especially with the fact that I don't speak much Hungarian. He was able to speak ...
Vanyi LASZLO
A reggeli talàlkozàstól az elköszönès pillanatàig nagyon jòl èreztem magam. Egy èletreszóló èlmènnyel lettem gazdagabb. ...