BÚVÁR BLOG

Új szabályok a búvárhajókra Thaiföldön

Új szabályok a búvárhajókra Thaiföldön

Az új biztonsági intézkedések megtiltják, hogy a nagy kereskedelmi búvárhajók túl közel kerüljenek a merülőhelyekhez.

Warawut Silpa-archa természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős miniszter új biztonsági intézkedéseket vezetett be, amelyek megtiltják, hogy a nagy kereskedelmi búvárhajók túl közel kerüljenek a merülőhelyekhez. A szabály egyelőre csak a nemzeti parkokra vonatkozna, és előírná, hogy a nagy hajóknak 100-200 méterre kell maradniuk a merülőhelyektől.

Azoknak a búvárcégeknek, amelyek úgy kínálnak búvárkodást, hogy sok ügyfelet visznek egy nagy búvárhajón, egy kisebb hajón vagy csónakon kell majd az utolsó 100 métert a búvárhelyig szállítaniuk az ügyfeleiket. Varawut elmondta, hogy a nagy hajók hajócsavarjai és motorjai veszélyt jelentenek a vízben tartózkodó búvárokra, és zavarják a korallzátonyokat és az ott élő élőlényeket. Felszólította a turistákat, hogy az új szabályok betartásával biztonságosan élvezzék a thaiföldi búvárkodást.

Az új korlátozásokkal Thaiföld összhangba kerül a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet szabványával, amely előírja, hogy minden hajónak legalább 50 méteres távolságot kell tartania minden búvárhelytől és a vízben tartózkodó búvároktól. Sokan azt mondták, hogy az új szabályok a józan ész szabályaival biztonságosabbá teszik a búvárkodást Thaiföldön.

Amikor a búvárok befejezik a merülést, néhány percre megállnak a felszín közelében, hogy dekompressziót tartsanak, így a nagy hajók, amelyek nagy hajócsavarokkal vágnak át a vízen, rendkívüli veszélyt jelenthetnek, ha ilyen közel engedik őket a búvárkodási pontokhoz. Egyesek azt követelték, hogy ugyanezen biztonsági okokból terjesszék ki ezt az új szabályt a motorcsónakokra is.

A Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium a szabályt és a büntetéseket 3 csapás rendszerével hajtja végre. A szabály első megszegése hivatalos figyelmeztetést és 5000 baht pénzbírságot von maga után. Az ismételt szabálysértés esetén a bírság ára 20 000 bahtra ugrik, valamint 30 napra felfüggesztik a társaság hajóvezetői engedélyét. A harmadik szabálysértés még drasztikusabb büntetésemelést von maga után, 100 000 baht bírsággal és a cég hajóvezetői engedélyének teljes visszavonásával.

forrás: divingcenter.hu 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | Impresszum

Vélemények

Gyula Bali
Nagyon jól éreztem magam! A következő: Neufeld
Anita Török-Markó
Jó hangulatúak az elméleti óràk, érdekes és sok új dolgot lehet tanulni. Izgalommal vàrom a gyakorlati részét 😉
Tamás Török
Minden szuper, várjuk a folytatást :)
Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :)
Csilla Vidáné Ivánkovics
Március 10-én vett részt 10 éves fiam az élmény búvárkodáson. Ha azt mondom egész hazaúton azt hallgattam: ...
Beáta Kremser
Remek élmény :)
Gábor Bognár Nagy
Professionelle Tauchschule mit coolen Lehrer, top equipment, tolle guides gute Preise für Tauchkurse sowie fun dives.
Will Cragin
An awesome diving experience. Balazs was very accommodating with everything, especially with the fact that I don't speak much Hungarian. He was able to speak ...
Norbert Knábel
Gyors, időben rugalmas elméleti és gyakorlati búvárképzés Profi oktatóval. A bázis könnyen megközelíthető és ...
Nikoletta Farkas
Március 17-én volt a férjem élmény merülésen. Most ott tartunk, hogy az egész család szeretne merülni ... ...
Gábor Gáncs
A legjobb csapat. Gyertek ide.