MERÜLŐHELYEK - BÚVÁRTÚRÁK

Dugi Otok - Horvátország

Dugi Otok - Horvátország

Horvátország egyik legszebb és legváltozatosabb búvárparadicsoma a Dugi Otok sziget, amely a Zadari-szigetvilág része. A sziget körül rengeteg változatos merülőhely található, amelyek között vannak barlangok, falak, roncsok és sziklás merülőhelyek is.

A víz alatti világ gazdag és színes, sokféle halat, rákot, polipot, murénát, langusztát, méretes sziklahalat. A merülések nehézsége és mélysége is változó, így minden búvár megtalálhatja a maga számára megfelelő helyet. Lássunk néhány kiemelkedő merülőhelyet a Dugi Otok sziget környékéről.

Lavdara

A Lavdara nevű sziget egyik öble, ahol lépcsőzetesen letörő fal mallatt lehet merülni.

Ravica

Fokozatosan mélyülő merülőhely amely lila gorgóniáiról híres. Érdemes mélyebb tartoményban keresni őket ahol végül egy egész lilagorgónia mezőt láthatunk.

Wreck Dok

Szállítóhajó elsüllyedt roncsa Lavdara sziget közelében

Golubinka

Barlangos, bújkálós merülőhely a helyiek által ismert Secret Beach jobb oldalán. Maximális mélység 20 méter körül van, de a barlangok látványa fantasztikus.

Brbinjscica Bay bal oldal

hamarosan....

Mezanj Bluehole

Hatalmas méretű függőleges fal ami egészen 42 méterig letörik. Languszták, murénék, sziklahalak szép számmal láthatóak.A falra egy átúszós barlangon keresztül érünk ki. A barlangban egy régi kori hajó horgony is látható. 

Seselja Point

hamarosan...

Erik Point

Sekély barlangos, üreges merülőhely

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?