BÚVÁR BLOG

Vic Verlinden az új könyvével a Lusitania – The Underwater Collection-nal

Lusitania - The Underwater Collection

Vic Verlinden új könyve, a Lusitania – The Underwater Collection nemrégiben jelent meg világszerte.

A roncsbúvárkodás és a történelem szerelmeseit érdekelni fogja A Lusitania - The Underwater Collection, Vic Verlinden elismert technikai búvár és fotós legújabb könyve. A kiadvány egy ötéves projekt csúcspontja, amelynek során a csapat tanulmányozta és dokumentálta a Lusitania roncsát.

Fél évtized kemény munka, öt expedíció és 25 merülés az RMS Lusitania roncsaihoz csodálatos eredményt hozott. A "Lusitania - Project 17" során az expedíció résztvevői egyedi dokumentációt gyűjtöttek erről a legendás hajóról. Érdemes megjegyezni, hogy a 92 méteres mélységben nyugvó roncs még soha nem élt át ilyen alapos vizsgálatot.

Lusitania - The Underwater Collection
A könyv nemcsak érdekes információk tömege, hanem csodálatos fotók hatalmas gyűjteménye is. A csapat által az elmúlt években végzett kemény munka meghozta gyümölcsét. Ma mindenki láthatja a Lusitania roncsát, ahogy még soha senkinek nem volt lehetősége megnézni.

A brit gőzhajó roncsait feltárva a projekt résztvevői számos helyszínt és részletet azonosítottak, amelyeket fényképeken örökítettek meg. A modern technológia vívmányait felhasználva kiváló dokumentációt készítettek, amely lehetővé tette, hogy teljesen új képet kapjanak a Lusitania roncsáról.

Süllyedés és következmények
Az RMS Lusitania rendkívül fontos szerepet játszott az emberiség történetében. A hajót 1915. május 7-én süllyesztette el az U-20-as német tengeralattjáró. Az összeesküvés-elméletektől eltekintve azt feltételezik, hogy a gőzhajó elsüllyedése kulcsfontosságú esemény volt, amely ürügyet adott az Egyesült Államoknak, hogy csatlakozzon az első világháborúhoz. Az Egyesült Államok kormányának, amely amerikai katonákat akart küldeni Európába, lakossági támogatásra volt szüksége. A Lusitania fedélzetén hajózó amerikaiak halála pontosan ilyen hatással volt.

Vic Verlinden 1975-ben kezdett búvárkodni, és hosszú pályafutása során számos roncsexpedícióban vett részt és vezetett. Remek búvártudásával és fotós felszerelésével mély roncsok fotózására specializálódott. Összesen öt könyvet és számtalan cikket írt a roncsokról és a búvárkodásról. Az elmúlt évtizedekben a világ minden táján megjelent búvármagazinokban. Szervezője a TEK Dive Europe műszaki búvárkonferenciának is.

Vic Verlinden Lengyelországban
2022. november 26-27. Vic Verlinden lesz az egyik előadó a 10. Baltictech konferencián. Lengyelország legnagyobb búváreseményének jubileumi megrendezése ideális alkalom arra, hogy többet tudjon meg az új könyvről és írójáról.

forrás: diver24.pl

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?