BÚVÁR BLOG

Egress Zoltán: Piszke Papa tengeres meséi

Piszke ​papa tengeres meséi - Könyvajánló

A tenger mélye értékes kincseket rejt! Többek között izgalmas állatokat, értékes barátságokat és megannyi tanulságot is a gyermekeknek.

A könyv nem az első rész, hiszen megjelent már Piszke papa meséi - Tíz vidám állatmese című kötet. De az első könyv ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető.

Egressy Zoltán könyve szórakoztató formába öltve mutatja meg, mi minden rejtőzik a tenger fenekén. Kedves, és tanulságos mesékkel mutatja be a barátság fontosságát, az értékes kapcsolatok dinamikáját. Láng Anna hihetetlenül szép, kidolgozott illusztrációi teszik kézzelfoghatóvá mindezt a kicsik számára. A nyelvezet könnyed, jól olvasható. De nem akisbabás gügyögés, hanem értékes szókapcsolatok, párbeszédek teszik alkalmassá, élvezetessé.

A történetek hossza lehetővé teszi az egészen kicsi, olvasni segítség nélkül még nem tudók és a nagyobbacska, egyedül olvasók számára is a mesék élvezetét. Így 5 éves kortól 10-12 éves korig bárkinek szívesen ajánlanám. A történetek nem túl egyszerűek, gyerekesek, így a nagyobbak is élvezetesnek fogják találni.

Viki véleménye (8 éves):

A kedvenc szereplőm a babonás csikóhal volt, meg Ervin, a moho palackorrú delfin. Jó volt a könyv stilusa, könnyen olvasható azok számára is, akik nehezebben olvasnak. Bár az egyes részek elég hosszúak voltak. Szépek voltak benne a rajzok, azok különösen tetszettek.A legcukibb kép az 54, és az 55 oldalon volt. Azért az lett a kedvencem, mert minden fontos szereplő összegyűjt benne.

8-9-10 évesenek ajálom.a könyv olvasását leginkább, ők fogják élvezni legjobban. A fő tanulság a könyvben az, hogy barátok segítségével minden könnyebb, hiszen itt is összesegítettek a halak, akik jóban voltak egymással, bármi is történt.

Daniella véleménye (11 éves):

A kedvenc szereplőm Ervin, a palackorrú delfin, mert olyan kedves volt. Nekem kicsik voltak a betűk, de azért jól olvasható. Szépek voltak a rajzok. Tetszet a halaknak a szine, főleg Jakabé, neki volt szerintem a legszebb szine, meg Móricnak. Jó volt a könyvnek a stílusa. Tetszett, hogy a halak ilyen kedvesek voltak egymással. Azoknak javaslom olvasni a könyvet, akik szeretik a vizet és az élőlényeket. A kedvenc képem az 50. és az 51. oldalon volt. Azért azok, mert ott olyan szép színű hínárok voltak. 8-9 éveseknek ajánlom leginkább.

A könyvet köszönjük a Manó Könyvek kiadónak!

Fülszöveg:

Utazzunk képzeletben egy tengerhez Egressy Zoltánnal, Piszke papával, hogy megismerkedhessünk egy tucat különleges állattal, miközben a la fontaine-i hagyományokat követő meséket olvassuk! Ránk vár egy holdhalról, tintahalról, kőhalról, rájáról és megannyi tengeri állatról szóló kedves, okosan tanító, elgondolkodtató történet és sok-sok meséléssel töltött közös perc.

Manó Könyvek
56 oldal
keménytáblás
ISBN: 9789635841516
Illusztrálta: Láng Anna

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk

Vélemények

Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :) (Translated by Google) Super diving team! Very helpful and pros :)
János Jaczkó
Rugalmas oktatási rend. Magabiztosságot nyugalmat kifejező oktató ! Azt hogy OWD búvár lettem részben neki is ( fiamnak és persze kis ré...
Beáta Kremser
Remek élmény :) (Translated by Google) Great experience :)
Gábor Gáncs
A legjobb csapat. Gyertek ide. (Translated by Google) The best team. Come here.
Gábor Krajczár
Remek oktatás, kemény vizsgabiztos :-) de megéri, az élmény felbecsülhetetlen! (Translated by Google) Great education, hard invigilator :-) but well ...
Vanyi LASZLO
A reggeli talàlkozàstól az elköszönès pillanatàig nagyon jòl èreztem magam. Egy èletreszóló èlmènnyel lettem gazdagabb. ...
Anikó Szekó
Tényleg élmény volt az élménymerülés. Profi szervezés, türelmes segítőkész oktatóval. Ajánlom mindenkinek aki ...
Csilla Vidáné Ivánkovics
Március 10-én vett részt 10 éves fiam az élmény búvárkodáson. Ha azt mondom egész hazaúton azt hallgattam: ...
Balázs Vass
Szerintem szuper hely ;) (Translated by Google) I think super place;)
Boraszat Orokos
Legyen egy ajándék 🎁 de lehet egy új kezdett. Jól szervezett csapat .Egy felejthetetlen élmény akár bakancslistádon egy pipa ki ...
Will Cragin
An awesome diving experience. Balazs was very accommodating with everything, especially with the fact that I don't speak much Hungarian. He was able to speak ...