BÚVÁR BLOG

40 éves a DAN (Dive Alert Network)

A DAN Europe fennállásának 40. évfordulóját ünnepli

A 2023-as év minden bizonnyal különleges a DAN Europe számára, amely tevékenységének 40. évforulóját ünnepli.

Az egész 1983-ban kezdődött, amikor a búvárkodás szerelmeseiből és orvosokból álló csoport nemzetközi orvosi és kutatási szervezetet alapított. A non-profit alapon működő szervezetet a globális búvárközösség egészségének és biztonságának szentelték.

Valószínűleg akkor még senki sem sejtette, hogy az új szervezet mekkora befolyással lesz a búvárkodás világára. Ma a DAN a világ minden táján jelen van, segítséget nyújtva a búvárközösségnek. Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, mert a Divers Alert Network sokkal több, mint biztosítás és segítségnyújtás baleset esetén.

Lehetetlen figyelmen kívül hagyni óriási hozzájárulásukat az oktatáshoz, valamint a kutatási és tudományos élet fejlesztéséhez. Mindezt egy gondolat köti össze -  a búvárkodást a lehető legbiztonságosabbá tenni.

Bármely búvár, aki évek óta aktív ezen a világon, pontosan tudja, mennyit változott 40 év alatt. A DAN Europe minden bizonnyal megtette a részét azért, hogy a búvárkodást elérhetőbbé tegye, a búvárokat pedig tudatosabbá és felelősségteljesebbé tegye.

Ezért a 40. évfordulóját ünneplő DAN Europe-nak joga van a jól végzett munka érzésével visszatekinteni a múltra, és a jövőbe tekinteni, tudatában saját képességeinek és a még előtte álló céloknak.

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?