BÚVÁR BLOG

Legöregebb női búvár

96 éves búvár tartja az új világrekordot

A Guinness World Records hivatalosan is bejegyezte mint a legidősebb női búvárt.

Jane Rhodes Martin 96 éves, és 55 éves kora óta búvárkodik. Ez 40 éve volt de ő még mindig búvárkodik.

„Nos, minden második nap 25 kört úszok” – mondta. „Mindig is szerettem a meleg időt, a meleg vizet és a sok tennivalót.”

Jane, aki Birminghamben született, felnőtt élete nagy részét Long Islanden, New York államban töltötte, ahol felnevelt családját és tanár lett, majd onnan ment nyugdíjba. Nyugdíjba vonulása után azt mondta, sokat mozgott a férjével, és néhány évig egy vitorláson éltek. A pár az egész világot bejárta, mielőtt férje 2008-ban meghalt.

A világutazóból lett nyugdíjas tanárnő ma már újonnan elismert, búvár-rekorder. A Guinness-rekordok könyve a legidősebb női búvárként ismerte el.

Jane családtagjai, akik ma már mindannyian végzett búvárok, szerették volna, ha a Guinness-rekordok könyve is elismeri, ezért jelezték a szervezetnek azt a mexikói merülését, amelyet tavaly 96. születésnapja előtt mindössze egy nappal hajtott végre. Most kapták meg postán a hivatalos bizonyítványt, melyet családjuk és barátaik együtt ünnepeltek.

Ha ezek utén úgy gondolod, hogy Jane most már szögre akastja a búvármaszkot, akkor nme jól gondolod. Jane elmondta, hogy legújabb célja az, hogy egy teljesen más irányba kalandozzon – a világűrbe.

„Szeretnék felmenni és kilépni az űrbe, de tudom, hogy ez lehetetlen az életemben” – mondta. „Az egyetlen dolog, amit tehetek, az az, hogy felmegyek oda és körberepülök, és megnézem, milyen érzés. Szóval szerintem szórakoztató lesz.”

2021-ben családja benevezte az űrrepülésért folytatott versenybe, de nem járt szerencsével. Abban reménykednek, hogy az új világrekordja, amellyel annyit láthat a világból az óceán fenekéről, felkelti majd valakinek a figyelmét. Addig is Jane folytatja a merüléseket.

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?