MERÜLŐHELYEK - BÚVÁRTÚRÁK

Tanzánia - Mnemba sziget

Zanzibár, Tanzánia - Indiai-Óceán

Szinte érintetlen természet, egy fergeteges szavanna szafari, es bámulatos víz alatti látnivalók várják minden búvár es nem búvár utasunkat!

Zanzibár Tanzániához tartozó sziget csoport Afrika keleti partjainál. Mindössze két szigetből áll: Unguja és Pemba .Az Unguja szigeten fekvő Zanzibár város régi központja és idegenforgalmi attrakciója „MjiMkomwe” (óváros), amit sokan az angol nevén ismernek (Stone Town). A Világörökség része. Zanzibár gazdasága főleg a fűszertermelésére és a turizmusra épül..
A Zanzibár szó valószínűleg a perzsa nyelvből származik: زنگبارZangi-bar, ami annyit jelent: „a feketék partja”. De levezethető az arab nyelvből is: ZaynZ'al Barr, vagyis „szépez a föld”.
Itt született :Freddie Mercury
Itt él Zanzibár leghíresebb állatfaja, a“ karcsú majmok“ közé tartozó zanzibári vörös kolobusz (Piliocolobuskirkii). A faj a sziget csak itt megtalálható, endemikus faja. Az erdőben él még a sunnis (egy kistermetű bóbitás antilopféle), több kaméleon és mintegy negyven madárfaj.
A sziget déli csücskéhez közel, a nyugati partba mélyedő Menai-öböl két delfin faj otthona.
Ungujától nyugatra kisebb szigetek sora húzódik (Changuu, Bawe, Chumbe, Kwale, Pungume, Sume, Miwi, Vundwe; északonTumbatu és Popo). Ezek egyikén alakították ki 1994-ben Tanzánia első tengeri nemzeti parkját, a Chumbe-sziget Tengeri Rezervátumot. A mindössze 16 hektáros szigeten nyitották meg a Korall parkotis: ebben a látogatók búvárkodva ismerhetik meg a sziget körül húzódó korallzátony élővilágát. A zátonyon megtalálható az Indiai-óceánban élő kemény korall fajok kilenctizede; a zátony környékén mintegy 370 hal faj él.
A Börtön-sziget a Seychelles-szigetekről betelepített aldabrai óriásteknősök (Geochelonegigantea) élőhelye (a sziget nevét adó börtönt 1893-ban építették, de sohasem használták).

Tervezett program:

Pénteki kora délutáni indulás Budapestről (vagy Bécsből), érkezés másnap hajnalban Zanzibár fővárosába. Innen buszos transzfer a szállodába ( LangiLangi Beach Resort (www.langilangizanzibar.com) ahol 7/8 éjszakát töltünk majd.
A szálloda közvetlen tengerparti, melynek belső kertjében levő medencére néző szobákban lakunk majd. A búvárbázis 3 perc sétára van a Hoteltől (melyet a hófehér homokon kell megtennünk).
A túrába 6 merülés (3 nap) van betervezve, a többi napon kirándulunk, strandolunk, bulizunk.
Ellátogatunk egy Maszáj faluba es egy teknős rezervátumba is (nungwi turtle sanctuary)

A túra ára tartalmazza

 • 7 éjszaka Nungwin reggelivel, 2 agyas kertre néző szobákban, uszodás tengerparti szállodában, 1 éjszaka Stone Townban.
 • 2 kirándulás
 • Összes Zanzibári transzfer
 • 25 éve kint élő magyar idegenvezető
 • Két kirándulás, mely benne van az árban
  Josani esőerdő és a majom erdő (vörös hátú Colobus majmok csak itt élnek) es a Mangrove erdő egy napon. A börtön sziget az utolsó napon. Tehát az utolsó előtti nap reggeli után buszos transzfer a sziget fővárosába, ahonnan kishajóval megyünk át a börtön szigetre, majd utána magyar idegenvezetőnk segítségével Stown Townt fedezzük fel. Stown Townban egy pici a város központjában lévő szállodában lesz a szobánk, ahova déltől letehetjük a csomagokat.

1.) Jozani trópusi esőerdő:
Egy erdőtúrát teszünk Zanzibár legnagyobb esőerdőjében. Itt megmutatják a gyógynövényeket es minden mást, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézzük a Re Colobus nevű védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon. A majmokat általában nem kell keresni mert elég közel jönnek es hagyjak magukat fényképezni, habár teljesen vadon élnek. Ezután a Mangrove erdőben teszünk egy sétát, ahol sok mindent megtudhatunk erről az érdekes es misztikus kinézetű erdőről.

2.) Börtön sziget:
a sziget a Stone Town-al szemben van egy fél órás hajóútra fekszik. A nevét a rajta lévő több mint 100 eves börtönről kapta, amit természetesen megtekintünk. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök (Albadra Tortoise) egy hatalmas vadasparkban néhány pávával es dik dikkel. Meg lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodás állatokat, sőt mindenki kap egy pici olyan zöldséget, ami a teknősök csemegéje, igy egy fotó erejéig etetni is szabad őket!

A transzferek, a fővárosból a reptérről Nungwiba a szállodába es a szállodából Stown Townba valamint Stown Townból a reptérre légkondis busszal történnek.

A túra ára nem tartalmazza

 • Vízum 50 USD
 • Az ellátás a reggeli kivételével ( kb 10-20 USD/nap/fö)
 • Tengerre néző szoba felár
 • Nemzeti Parki belepők a búvároknak
 • és a plusz lehetséges fakultatív programok a nem búvár kísérőknek.

 

Nem búvár kísérőknek választható fakultatív programok:

1.) Fűszertúra: Igazán érdekes es ismeret bővítő jellegű ez a túra. Egy hatalmas fűszer farmot bejárva bemutatják a trópus gyümölcseinek es fűszereinek fáit, bokrait. Majd egy szórakoztató produkció után (meglepetés) végig kóstoljuk a szezonális gyümölcsöket - 60 USD

2.) Blue Lagoon – lakatlan szigeten eszméletlen finom halas, rákos grillezés - a program teljes részleteit a magyarul beszélő helyi idegenvezető fogja elmondani - 150 USD

Az utazást a My Sundreams Németországi utazási iroda szervezi, a búvárok felügyeletét a Sau búváriskola vállalja.

 

Hasznos információk Zanzibárra utazóknak

A sziget fővárosa: Zanzibár város
Népesség: 950.000 fő
Sziget mérete: Island size : 1464 km2, 86 km hosszú és 36 km széles a legszélesebb pontján
Klíma: : trópusi éghajlat, átlagos hőmérséklet 25 Celsius fok egész évben, esős időszak Április/Május, száraz időszak: október/november
Meleg száraz időszak: Novembertől Márciusig
Időzóna: GMT+3
Hivatalos nyelvek: Kiswahili, Angol
Pénznem: Tanzániai Shilling
Telefonálás: Országkód +255
A szigeten jelenleg néhány mobiltelefon-társaság működik, és mobiltelefonok kölcsönzése is elérhető a látogatók számára.
Elektromosság: 220 Volt
Autóvezetés: bal oldali vezetés

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?