• 70 370-4686
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GRÜBLSEE ALPENAQUARIUM - AUSZTRIA


Tündéri kis tavacska Stájerországban festői hegyei között, az Alpok keleti oldalán, Steiermark nyugati részén, 1160 méteren található.
A mellette lévő bázis állítólag Európa legmagasabban fekvő búvárbázisa. Akárhogy is, roppant igényes és tiszta minden. Kis büfével, ahol lehet kávét, üdítőket és néhány alap ebédet is kapni.
A tó kristálytiszta, mesterségesen kialakított, sokáig csak a közeli sípályák hóágyúzásához használták, de néháyn éve felfedezték maguknak a búvárok is. Stégről lehet a vízbe jutni, legnagyobb mélysége 8,8 méter körüli. Többféle vízalatti látványelem van a búvárok szórakoztatására, de ami egészen különlegessé teszi, hogy a 14-15 fajta pisztráng nagy része szelíd, nem fél a búvároktól, olyan közel jönnek a kamerához, hogy sok esetben a fotózást is lehetetlenné teszik.
A tó hossza 200 méter, szélessége nagyjából a fele. A vízhőmérséklet nyáron 16-20 fok körül alakul, látányis viszonyok nagyon változóak.

Fénykép galéria