MERÜLŐHELYEK

Erlaufsee - Búvár az alpesi tóban

Erlaufsee - Ausztria

Soprontól kb. két órányira, Niederösterreich tartományban, Mariazell közelében egy alpesi tó 830 m tengerszint feletti magasságban.

Mivel a tó magántulajdonban van, Dive Card szükséges hozzá, amit a kocsi szélvédőjéhez jól láthatóan ki kell tenni. Ez 20 €-s tétel, 1 évig érvényes, a szomszéd faluban a Neptun búvárbázison is beszerezhető, vagy a helyszínen QR kód leolvasással online (akkor viszont csak a naptári év végéig érvényes). Ez több osztrák tóban való merülésre is feljogosít.
A helyszínen már nincsen belépő.
Az említett búvábázison lehet levegőt, nitroxot is töltetni, akár 300 barig, vagy palackot és felszerelést is bérelni. Anton, a helyi dive master kérésünkre itt tartott nekünk egy briefinget, ő javasolta, hogy a délben is napsütötte strand melletti Schwabbellandnál kezdjünk.
A tóba 2 helyen lehet búvárként bemenni; Schwabbelland és Harry’s stég. Ahogy a képeken is látjátok, közvetlenül a parton öltöztünk és onnan sétáltunk be.
Maximális mélység 38 méter, ahol nyáron is 4 fokos a víz. Itt télen lehet jég alá is merülni a megfelelő jogosultsággal. Érdemes melegen öltözni, augusztusban is 17 méteren 6!! fok volt. 5-8 méteren 14-17 fok között. A legtöbb látnivaló is ebben a mélységben van. Különböző növények, kishal-rajok, köztük vadászó csukák. A Harry’s stég bemenetelnél van épített víz alatti plató 5 és 10 méteren és valahol egy rakéta is, amit mi majd egy második körben jövünk vissza megnézni 🙂 A stégtől jobbra indulva egy meredek, élettelen sziklafal törik le 30 méteres mélységig. Ezen a falon van 4 méteres mélységben a kereszt a képről.
Szép alpesi környezetben, Neufeldhez hasonló állatvilágra, változatos növényflórára számíthattok a hegyi merülésen. Az alacsony vízhőmérséklet miatt az 1. és a 2. lépcső fagyásának veszélye fennáll!

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
Kapcsolat velünk+36 70 3704686

Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk

explorer


Neufeld: 2023.09.22 18:15 - 21,4Cº

Vélemények

reviewer-photo
Anikó Szekó
Tényleg élmény volt az élménymerülés. Profi szervezés, türelmes segítőkész oktatóval. Ajánlom mindenkinek aki ...
reviewer-photo
Hajnalka Kiffovics
Megbiztható oktatás, szuper élmények, jó hangulat.Egy új élménnyel lettem gazdagabb! :)
reviewer-photo
Beáta Kremser
Remek élmény :)
reviewer-photo
Ákos Szórádi
Hatalmas élmény és egy nagyon jó kis csapat jött össze az első pillanattól kezdve!🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom, bármilyen fé...
reviewer-photo
Vaszari Krisztián
Segítőkész, barátságos csapat, családias légkör és egy csodálatos élmény volt! Köszönjük! :)
reviewer-photo
Gyula Bali
Nagyon jól éreztem magam! A következő: Neufeld
reviewer-photo
Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :)
reviewer-photo
Csilla Szabó
Nagyon profi szervezés. A biztonságèrzet maximális. Mindig jó a csapat ès remek a hangulat! :) Bárkinek bármilyen fenntartása van ...
reviewer-photo
Balázs Vass
Szerintem szuper hely ;)
reviewer-photo
Attila Zombori
Neufeldi merülésen vettünk részt, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. A szervezők professzionálisak, kedvesek. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
reviewer-photo
Zsigmond Czap
Egy életre szóló hobbit sikerült szerezni a búvárklubnak köszönhetően! Mindenképpen csak ajánlani tudom!