MERÜLŐHELYEK

DeepSpot - Lengyelország

DeepSpot - Lengyelország

Európa legmélyebb medencéje a Lengyelországban található 45 méter mély DeepSpot

 A Deepspot egy medence és búvároktatóközpont, amely Mszczonówban, Lengyelországban, Varsó közelében található. 2021 júniusáig tartotta a világ legmélyebb úszómedencéjének rekordját, amikor is megnyílt a 60 méteres (200 láb) Deep Dive Dubai.

A Deepspot gyakorló és oktatóhelyként szolgál különböző szintű tapasztalattal rendelkező légzőkészülékes és szabadtüdős búvárok számára, akik további búvárkészségeket szeretnének fejleszteni. A medence 45 méter (148 láb) mély, és több mint 8000 köbméter vizet tartalmaz. A létesítmény 2020 decemberében nyílt meg, becsült költsége 8,75 millió euró és több mint két évig tartott felépíteni. A medence létrehozásához 5000 köbméter betont és 1000 tonna acélt használtak fel.

A létesítmény és a medence számos speciális funkcióval rendelkezik, léterhoztak benne mesterséges víz alatti barlangokat és régészeti romokat valamint megtalálható egy kis hajóroncs is. Van egy víz alatti üvegalagút a nézők számára és a medence mellett szálloda is épült, 5 méter mélyen víz alatti szobákkal és belátással a víz alá.

A létesítmény elsősorban szabadidős búvároktatásra szolgál; ugyanakkor a Deepspot arra is számít, hogy képzést és létesítményeket kínál a rendőrök, tűzoltók és katonai személyzet számára, akiknek jártasságra van szükségük a műszaki és professzionális búvártechnikákban.

A Deepspot megnyitásáig az az olaszországi Montegrotto Termében található Y-40 Deep Joy volt a világ legmélyebb medencéje.

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | Impresszum

Vélemények

Gergely Jaczkó
Jó társaság, nagyon jó túrák és egy nagyon nyugodt jó fej oktató aki a nehéz diákokat is jól ...
Vanyi LASZLO
A reggeli talàlkozàstól az elköszönès pillanatàig nagyon jòl èreztem magam. Egy èletreszóló èlmènnyel lettem gazdagabb. ...
Ákos Szórádi
Hatalmas élmény és egy nagyon jó kis csapat jött össze az első pillanattól kezdve!🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom, bármilyen fé...
Hajnalka Kiffovics
Megbiztható oktatás, szuper élmények, jó hangulat.Egy új élménnyel lettem gazdagabb! :)
Anikó Szekó
Tényleg élmény volt az élménymerülés. Profi szervezés, türelmes segítőkész oktatóval. Ajánlom mindenkinek aki ...
Zoltán Papp
Nagyon jó élmény volt, csak ajánlani tudom az élménymerülést :)
Nikoletta Farkas
Március 17-én volt a férjem élmény merülésen. Most ott tartunk, hogy az egész család szeretne merülni ... ...
Boraszat Orokos
Legyen egy ajándék 🎁 de lehet egy új kezdett. Jól szervezett csapat .Egy felejthetetlen élmény akár bakancslistádon egy pipa ki ...
Csilla Vidáné Ivánkovics
Március 10-én vett részt 10 éves fiam az élmény búvárkodáson. Ha azt mondom egész hazaúton azt hallgattam: ...
Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :)
Gyula Bali
Nagyon jól éreztem magam! A következő: Neufeld