MERÜLŐHELYEK

DeepSpot - Európa legmélyebb medencéje - Lengyelország

DeepSpot - Európa legmélyebb medencéje - Lengyelország

A DeepSpot egy 45 méter mély medence és búvároktatóközpont, amely Varsó közelében, a lengyelországi Mszczonów városban található.

A DeepSpot 2021 júniusáig tartotta a világ legmélyebb úszómedencéjének rekordját, amikor is megnyitották a 60 méteres Deep Dive Dubait.

A Deepspot gyakorló és oktatóhelynek készült, különböző szintű tudással rendelkező búvárok számára, akik további búvárkészségeket szeretnének fejleszteni. A létesítmény 2020 decemberében nyílt meg, becsült költsége 8,75 millió euró, és több mint két éven át épült. A medence létrehozásához 5000 köbméter betont és 1000 tonna acélt használtak fel és 8000 köbméter víz van benne (közel 30-szor annyi, mint egy tipikus olimpiai méretű úszómedencében). A medence vízhőmérséklete 30 celcius fok.

A létesítmény és a medence számos speciális funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik az oktatást, gyakorlást. A medencében található a 4 méter átmérőjű "kék lyuk" amely a medence legmélyebb pontjáig megy le, mesterséges víz alatti barlangok és egy kisebb méretű hajóroncs is. Valamint található egy víz alatti üveg alagút is a nézők számára. A komplexumban szállodai szobák is találhatóak, 5 méter mélyen lévő víz alatti szobákkal és kilátással a víz alá.

A létesítmény elsősorban szabadidős búvárkodásra és szakmai képzésre szolgál; a Deepspot azonban hivatásos képzéseket is kínál rendőri, tűzoltó-, egészségügyi és katonai személyzetnek, akiknek a műszaki és professzionális búvár ismeretekre van szükségük.

A Deepspot ma a világ második legmélyebb úszómedencéjeként ismert az Egyesült Arab Emírségekben található Deep Dive Dubai után.

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
Kapcsolat velünk+36 70 3704686

Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk

explorer


Neufeld: 2023.09.22 19:45 - 21,3Cº

Vélemények

reviewer-photo
Zsófia Kulcsár
Fantasztikus élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!
reviewer-photo
Tamás Varga
Nagyon jó és kedves csapat, jól tanítanak és gazdag élmyeket lehet szerezni.
reviewer-photo
Boraszat Orokos
Legyen egy ajándék 🎁 de lehet egy új kezdett. Jól szervezett csapat .Egy felejthetetlen élmény akár bakancslistádon egy pipa ki ...
reviewer-photo
Zoltán Papp
Nagyon jó élmény volt, csak ajánlani tudom az élménymerülést :)
reviewer-photo
Zsigmond Czap
Egy életre szóló hobbit sikerült szerezni a búvárklubnak köszönhetően! Mindenképpen csak ajánlani tudom!
reviewer-photo
Andor Tóth
Profi, baratságos csapat, végig biztonságban éreztük magunkat csak ajánlani tudom.
reviewer-photo
Attila Zombori
Neufeldi merülésen vettünk részt, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. A szervezők professzionálisak, kedvesek. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
reviewer-photo
Tamás Török
Minden szuper, várjuk a folytatást :)
reviewer-photo
Anikó Szekó
Tényleg élmény volt az élménymerülés. Profi szervezés, türelmes segítőkész oktatóval. Ajánlom mindenkinek aki ...
reviewer-photo
Will Cragin
An awesome diving experience. Balazs was very accommodating with everything, especially with the fact that I don't speak much Hungarian. He was able to speak ...
reviewer-photo
Ákos Szórádi
Hatalmas élmény és egy nagyon jó kis csapat jött össze az első pillanattól kezdve!🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom, bármilyen fé...