BÚVÁR BLOG

Víz alatti autózás rekord

Megdőlt a vízalatti autózás távolsági világrekordja

Egy ausztrál csapat furcsa rekordot nézett ki magának: meg akarták dönteni a vízalatti vezetés világrekordját. Ehhez fogtak egy régi Toyota Land Cruisert, majd az eredeti belső égésű hajtáslánc helyére elektromosat szereltek.

A csapat szerint ha egy belső égésű motor egyszer beázik, nem lehet ismét beindítani, eközben az elektromos hajtás könnyen szigetelhető és megbízhatóbban is működik a víz alatt.

Az átalakított Land Cruiser végül július 29-én reggel 9 órakor ereszkedett a Darwin Harbor vizébe. A 7 kilométeres vízalatti kaland a tervek szerint hét óráig tartott volna, ám mivel az autó többször elakadt a mély iszapban, ráadásul a 30 méteres mélység miatt 15 percenként cserélgetni kellett a sofőröket is, az út végül 12 órát vett igénybe.

A tengerjáró Land Cruiser végül este 9-órakor emelkedett ki az öböl túlsó partján, ahol a csapat a nézők társaságában ünnepelte meg a hőstettet.

forrás: totalcar.hu

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?