BÚVÁR BLOG

Nemzetközi Búvárnap - 2023 augusztus 6

Meghirdetjük a 2023-as Búvárkodás Nemzetközi Napját

Csatlakozzon a globális búvárközösséghez, és ünnepeljük együtt az első Nemzetközi Búvárnapot!

Szerezzen új felszerelést ajándékaink egyikén, nyerjen kiruccanást egy búvárüdülőhelyen, vagy csatlakozzon egy csoportos merüléshez a helyi búvárbáziosn – függetlenül attól, hogyan vesz részt, ünnepelje velünk augusztus 6-án a Nemzetközi Búvárnapot – világszerte!

A 2023. augusztus 6-án induló nemzetközi búvárnap minden évben egy szenvedélyes búvárcsapat által szervezett esemény lesz. A búvárkodás élményének népszerűsítésére és ünneplésére szervezett Scuba Day célja, hogy egyesítse a búvárok és az óceánrajongó közösséget világszerte.

Felismerve, hogy az együttműködés a motorja a sikernek, a Nemzetközi Búvárnap szervezőbizottsága olyan márkákkal keres stratégiai partnerséget, amelyek összhangban állnak az esemény értékeivel és küldetésével. Körülbelül 25 000 résztvevővel számolunk világszerte, ami kiváló lehetőséget biztosít a partnerek számára, hogy széles körben megismerkedjenek, és közvetlenül elérjék a rendkívül elkötelezett közönséget.

Az eseménypartnerek kiemelkedő pozíciót élveznek a Scuba Day összes promóciójában és tevékenységében, erősítve márkájuk láthatóságát a célközönség körében. A partnerség részeként a bizottság búvárfelszerelést is kér, hogy izgalmas nyereményként és ajándékként szolgáljon a rendezvény ideje alatt megrendezett különféle versenyeken.

Christos Nicolaou, a Nemzetközi Búvárnap szervezőbizottságának tagja optimizmusát fejezte ki ezen együttműködések kilátásait illetően.

„Szeretnénk dolgozni olyan márkákkal, amelyek összahngban vannak küldetésünkkel, és hiszünk abban, hogy az ilyen együttműködések kölcsönösen előnyösek lesznek” – mondja. "Ez az esemény platformként szolgál majd a márkák számára, hogy kapcsolatba léphessenek célközönségükkel, miközben támogatják a búvárkodás szellemiségét."

A Nemzetközi Búvárnap ötlete a DIVEIN.com búvármagazinban dolgozó maroknyi búvártól származik, akik egyszerűen nem hitték el, hogy nincs nemzetközileg elismert nap a búvárkodás megünneplésére.

Mi az a Scuba Day?

Csatlakozzon hozzánk, amikor megnyitjuk az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Búvárnapot! De mi is pontosan a Nemzetközi Búvárnap?

A 2023. augusztus 6-ra tervezett alkalom a búvárkodás szerelmeseinek szerte a világon, hogy megünnepeljék azt, amit a legjobban szeretünk: a buborékfújást. Nem számít a tapasztalatod – kezdőtől a szakértőig – a Nemzetközi Búvárnap neked is szól!

Reméljük, hogy több ezer résztvevőnk lesz 150 országból, beleértve búvárközpontokat, üdülőhelyeket, képzési szervezeteket, búvárokat képviselő csoportokat és rendezvényeket szervező természetvédelmi szervezeteket. Mindenki kötődik valamilyen módon az óceánhoz, tengerekhez, és ha van kedved a búvárkodáshoz, csatlakozhatsz az ünnepléshez!

A búvárboltok, búvárközpontok szerte a világon különféle eseményeket terveznek, például csoportos merüléseket és/vagy kedvezményeket az órákra és felszerelésekre, hogy arra ösztönözzék Önt, hogy a haverjaival együtt merüljön el a víz alatt.

Hogyan választottuk ki a dátumot?

1926. augusztus 6-án Yves Paul Gaston Le Prieur francia haditengerészeti tiszt és Maurice Fernez feltaláló bemutatta és tesztelte a Fernez-Le Prieur búvárkészüléket egy párizsi uszodában.

A búvár hátán lévő sűrített levegős palack egy légzőautomatával kombinálva teljes szabadságot biztosított a búvárnak a víz alatt, anélkül, hogy felszíni levegőre lett volna szüksége. Így született meg a ma ismert búvárkodás, így ez a tökéletes évforduló sportágunk megünneplésére!

Végül a miért – miért van szükségünk a nemzetközi búvárnapra? Nos, olyan világban élünk, ahol van egy nemzetközi sárgarépanap (április 4., ha érdekel), így őrültségnek tűnik, hogy nincs olyan nap, amely az egyik legizgalmasabb szabadtéri élmény megünneplésére szolgálna.

Idén augusztus 6-án látogasson el egy közeli búvárközpontba és csatlakozzon az eseményhez! Menjen búvárkodni; vagy vagyen részt nyereményjátékunkon, vagy csak szánjon egy kis időt aznap a következő búvár vakáció megtervezésére.

További információért látogasson el a ScubaDay.org oldalra.

 

Találkozunk a víz alatt!

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?