BÚVÁR BLOG

A búvár és a sellő

A búvár és a sellő

Videósok, operatőrök, iparibúvárok és szabadtüdős búvárok csapata egyesítette tehetségét, hogy lenyűgöző fotó- és filmfelvételeket hozzon létre a Búvár és a sellő című filmben.

A film bemutatja egy antik nehézbúvár és egy elbűvölő sellő első találkozását.

Justin Lutsky víz alatti filmes, Hannah Fraser hivatásos sellő és szabadtüdősbúvár, Josh Myers iparibúvár és Brett Stanley fotós csillapíthatatlan késztetést vonzott össze, hogy életre keltsék a klasszikus művészeti képeket nehéz antik búvárfelszerelésben búvárokról és egzotikus sellőkről. A múltban mindig CGI-n keresztül tették – ezt a találkozást a való életben akarták újrateremteni. És nem valami statikus stúdiókörnyezetben, hanem a tengerfenéken Kalifornia mellett!

Az eredmény a lenyűgöző The Diver and the Mermaid. Brett így nyilatkozott: „Mi lehetne jobb módja annak, hogy felkeltse a gyermek kíváncsiságát és ösztönözze a közösség támogatását a tengeri élet iránt, mint egy igazán egyedi víz alatti művészet létrehozása? Szerettünk volna megemlékezni a történelem bátor búvárairól, és csodákra és kíváncsiságra inspirálni a jövőt.”

A búvár és a sellő megalkotása

Két hónap intenzív munkába, kellékek létrehozásába, logisztikai tervezésbe és csapatépítésbe telt, mire elkészítették ezeket a lenyűgöző állóképeket és videófelvételeket. És az összes kihívást jelentő körülmény ellenére a csapatnak sikerült igazán hihetetlen képeket készítenie, amelyek az új technológia segítségével a régi világ fantáziáját idézik vintage ízekkel.

Brett megjegyezte: „Erről a platformról szeretnénk ugrani egy teljes rövidfilm elkészítéséhez. A fotózás csak a kezdet volt. A képek ihletét, a nyílt óceánon való fényképezés tapasztalatával és tanultságával merítjük, hogy 2022-ben nagyobb és jobb térjünk vissza. Ezzel a hihetetlen csapattal teljesen új szintre emelhetjük kezdeti koncepciónkat, és hozzon létre egy mozgóképet, amely sokkal mélyebb."

forrás: scubadivermag.com

A rövidfilm hivatalos oldala: https://thediverandthemermaid.com/

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?