BÚVÁR BLOG

A búvár és a sellő

A búvár és a sellő

Videósok, operatőrök, iparibúvárok és szabadtüdős búvárok csapata egyesítette tehetségét, hogy lenyűgöző fotó- és filmfelvételeket hozzon létre a Búvár és a sellő című filmben.

A film bemutatja egy antik nehézbúvár és egy elbűvölő sellő első találkozását.

Justin Lutsky víz alatti filmes, Hannah Fraser hivatásos sellő és szabadtüdősbúvár, Josh Myers iparibúvár és Brett Stanley fotós csillapíthatatlan késztetést vonzott össze, hogy életre keltsék a klasszikus művészeti képeket nehéz antik búvárfelszerelésben búvárokról és egzotikus sellőkről. A múltban mindig CGI-n keresztül tették – ezt a találkozást a való életben akarták újrateremteni. És nem valami statikus stúdiókörnyezetben, hanem a tengerfenéken Kalifornia mellett!

Az eredmény a lenyűgöző The Diver and the Mermaid. Brett így nyilatkozott: „Mi lehetne jobb módja annak, hogy felkeltse a gyermek kíváncsiságát és ösztönözze a közösség támogatását a tengeri élet iránt, mint egy igazán egyedi víz alatti művészet létrehozása? Szerettünk volna megemlékezni a történelem bátor búvárairól, és csodákra és kíváncsiságra inspirálni a jövőt.”

A búvár és a sellő megalkotása

Két hónap intenzív munkába, kellékek létrehozásába, logisztikai tervezésbe és csapatépítésbe telt, mire elkészítették ezeket a lenyűgöző állóképeket és videófelvételeket. És az összes kihívást jelentő körülmény ellenére a csapatnak sikerült igazán hihetetlen képeket készítenie, amelyek az új technológia segítségével a régi világ fantáziáját idézik vintage ízekkel.

Brett megjegyezte: „Erről a platformról szeretnénk ugrani egy teljes rövidfilm elkészítéséhez. A fotózás csak a kezdet volt. A képek ihletét, a nyílt óceánon való fényképezés tapasztalatával és tanultságával merítjük, hogy 2022-ben nagyobb és jobb térjünk vissza. Ezzel a hihetetlen csapattal teljesen új szintre emelhetjük kezdeti koncepciónkat, és hozzon létre egy mozgóképet, amely sokkal mélyebb."

forrás: scubadivermag.com

A rövidfilm hivatalos oldala: https://thediverandthemermaid.com/

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | Impresszum

Vélemények

Vanyi LASZLO
A reggeli talàlkozàstól az elköszönès pillanatàig nagyon jòl èreztem magam. Egy èletreszóló èlmènnyel lettem gazdagabb. ...
Gyula Bali
Nagyon jól éreztem magam! A következő: Neufeld
Gábor Bognár Nagy
Professionelle Tauchschule mit coolen Lehrer, top equipment, tolle guides gute Preise für Tauchkurse sowie fun dives.
Hajnalka Kiffovics
Megbiztható oktatás, szuper élmények, jó hangulat.Egy új élménnyel lettem gazdagabb! :)
Csilla Szabó
Nagyon profi szervezés. A biztonságèrzet maximális. Mindig jó a csapat ès remek a hangulat! :) Bárkinek bármilyen fenntartása van ...
Gábor Krajczár
Remek oktatás, kemény vizsgabiztos :-) de megéri, az élmény felbecsülhetetlen!
Norbert Knábel
Gyors, időben rugalmas elméleti és gyakorlati búvárképzés Profi oktatóval. A bázis könnyen megközelíthető és ...
Ákos Szórádi
Hatalmas élmény és egy nagyon jó kis csapat jött össze az első pillanattól kezdve!🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom, bármilyen fé...
Anita Török-Markó
Jó hangulatúak az elméleti óràk, érdekes és sok új dolgot lehet tanulni. Izgalommal vàrom a gyakorlati részét 😉
Beáta Kremser
Remek élmény :)
Viktória Szórádi-Pinezits
Határok feszegetése, adrenalin, szuper társaság, még szuperebb oktató. Összegezve két szóval: felejthetetlen élmény...