BÚVÁR BLOG

Dave not coming back

A Dave Not Coming Back című dokumentumfilm teljes verziója - teljes film

Megjelent a Dave Not Coming Back (Dave nem jön vissza) című dokumentumfilm teljes verziója, amely David Shaw technikai búvár tragikus történetét mutatja be.

A dokumentumfilm David Shaw ausztrál technikai búvár történetét mutatja be, aki 2005. január 8-án halt meg az elárasztott dél-afrikai Boesmansgat (Bushman's Hole) barlangban.

Dave nem jön vissza

Kétségtelen, hogy a technikai búvárkodás szerelmesei jól ismerik ezt a történetet. 2004. október 28-án, mindössze öt év gyakorlás után, Dave zárt körű újralégző készülékkel leereszkedett a legendás Boesmansgat-barlang aljára. Akkoriban a világ legmélyebbjének tartották ezt a barlangot és Dave Shaw négy világrekordot döntött meg ebből az alkalomból.

Amikor 260 méteres mélységbe merült, Dave egy másik búvár holttestére bukkant. A holttest a 20 éves Deon Dreyeré volt, aki 1994. december 17-én halt meg egy merülés során.

Tudtuk, hogy egy másik búvár holtteste található ott. Arra azonban nem számítottunk, hogy meg is fogjuk találni. Mindketten tisztában voltunk vele, hogy visszatérünk oda, és a holttestet a felszínre hozzuk – Don Shirley.

Vissza a Boesmansgat aljára

A merülés után Dave és Don felhívta Deon Dreyer családját. Ettől kezdve az események már villámgyorsan haladtak. A két férfi egy 8 fős búvárcsapatot szervezett a merülés biztosítására, valamint csatlakozott hozzájuk egy filmkészítésben jártas búvár is. Célja az volt, hogy olyan felvételeket gyűjtsön össze, amelyek dokumentálják azt a rendkívül kihívást jelentő és nehéz műveletet, amellyel a holttestet a barlang aljáról kiemelték.

Azonban sajnálatos a történet a legrosszabb forgatókönyv szerint alakult....

A Dave Not Coming Back a veszteség és a gyász története, amelyben az ego és az önzetlenség, az elbizakodottság és az önuralom, a kockázatvállalás és a spiritualitás kéz a kézben járnak. Paradox döntések láncolata, amelyek végül tragédiához vezettek amelyet nem lehetett előre látni.

 A teljes film

Írta és rendezte: Jonah Malak
Producerek: Audrey-Ann Dupuis Pierre, John Malak
Szereplők: Don Shirley, David Shaw, Ann Shaw, Gordon Hiles
Időtartam: 94 perc

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk

Vélemények

Gábor Krajczár
Remek oktatás, kemény vizsgabiztos :-) de megéri, az élmény felbecsülhetetlen! (Translated by Google) Great education, hard invigilator :-) but well ...
Boraszat Orokos
Legyen egy ajándék 🎁 de lehet egy új kezdett. Jól szervezett csapat .Egy felejthetetlen élmény akár bakancslistádon egy pipa ki ...
Gergely Jaczkó
Jó társaság, nagyon jó túrák és egy nagyon nyugodt jó fej oktató aki a nehéz diákokat is jól ...
János Jaczkó
Rugalmas oktatási rend. Magabiztosságot nyugalmat kifejező oktató ! Azt hogy OWD búvár lettem részben neki is ( fiamnak és persze kis ré...
Beáta Kremser
Remek élmény :) (Translated by Google) Great experience :)
Anikó Szekó
Tényleg élmény volt az élménymerülés. Profi szervezés, türelmes segítőkész oktatóval. Ajánlom mindenkinek aki ...
Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :) (Translated by Google) Super diving team! Very helpful and pros :)
Zsigmond Czap
Egy életre szóló hobbit sikerült szerezni a búvárklubnak köszönhetően! Mindenképpen csak ajánlani tudom! (Translated by Google) ...
Zsófia Kulcsár
Fantasztikus élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom! (Translated by Google) It was a fantastic experience, I can only recommend it to everyone!
Will Cragin
An awesome diving experience. Balazs was very accommodating with everything, especially with the fact that I don't speak much Hungarian. He was able to speak ...
Balázs Vass
Szerintem szuper hely ;) (Translated by Google) I think super place;)