BÚVÁR BLOG

Korok Fatima

Korok Fatima megdöntötte a szabadtüdős merülés világrekordját

Korok  Fatima1 perc 52 másodperc alatt jutott le 102 méterre, és közel 2 perc alatt ért vissza a felszínre, így 3 perc 47 másodpercet töltött a víz alatt egyetlen levegővétellel.

A merülésnek szigorú szabályai vannak, az eredmény csak akkor érvényes, ha a felbukkanás után 15 másodpercen belül minden lépést teljesít a versenyző: leveszi az orrcsipeszt, kézmozdulatokkal jelzi, hogy minden rendben, majd angolul is megismétli, hogy jól van. Ezután pedig fel kell mutatnia a mélység elérését bizonyító címkét. Ezután ítéli meg a versenybíró, hogy a merülés sikeres volt-e, vagy nem.

„Élveztem a merülést, úgy éreztem, mindent kontrolláltam, bár a merülésem öt másodperccel rövidebb ideig tartott, mint ahogy eredetileg elterveztem. Tudom, hogy az idő kicsit soknak tűnik, de ilyen a stílusom, így szoktam merülni. Szeretném megköszönni a támogatást szponzoromnak, valamint a családomnak. Anya, apa, megcsináltam! És köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem. Ez egy óriási dolog, mindjárt elsírom magam” – nyilatkozta a világcsúcsdöntés után.

Fatima merülése a videón 2:49:00-tól nézhető meg.

forrás: telex.hu

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?