BÚVÁR BLOG

Víz alatti piramis Tajvan partjainál

Döbbenet: brutális méretű piramist találtak a tenger mélyén, sokkolta a felfedezés a szakértőket is

Ez a világ egyik legegyedülállóbb piramisa.

Valószínűleg már senkit nem ér meglepetésként, hogy piramisok nemcsak Egyiptomban és Dél-Amerikában találhatók, hanem a világ számtalan táján is előfordulnak, és a mai napig is kerülnek elő gúla alapú építmények. Az újabb felfedezések pedig mindig lázba hozzák a tudományos világot, a szakértők pedig talán azt gondolják, hogy a rengeteg piramisfűzér építésére végre megtalálják a végső választ.

Minden piramis közül, amelyet az elmúlt évtizedekben fedeztek fel, van egy, amely nagyon kilóg a sorból. Ezt a piramist pedig nem is a szárazföldön találták meg az illetékesek, hanem a tenger alatt, a víz mélyén. A helyszín Jonaguni szigete, amely Tajvan partjaihoz fekszik nagyon közel. A monumentális, víz alatti építményt pedig búvárok vették jobban górcső alá. Sok tudós egyenesen azt állítja, hogy a sziget mentén fekvő maradványok igazából egy elsüllyedt város romjait jelentik, Jonaguni szigeténél feküdhetett a japán Atlantisz.

Egy ókori város, valamikor a föld alá, a tenger mélyére került valamilyen természeti katasztrófa során. A víz alatti piramis mellett különböző, kőből faragott maradványokat is találtak a tudósok, többek között olyanokat is, amelyek akár régen élt uralkodók arcképeit rejthetik.

Természetesen a felfedezés, a szemmel látható rejtély azóta is élénk vitákat generál a szakértők és tudósok között, akik közül sokan úgy gondolják, hogy egy régen letűnt civilizáció emlékei kerültek az óceán aljára.

forrás: promotions.hu

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?