BÚVÁR BLOG

Avelo - az újragondolt búvárfelszerelés

Képzeljen el egy búvárfelszerelést, amelynek fele akkora súlya mint a jelenleginek, mégis több merülési időt biztosít. Képzelje el a palackos búvárkodást a szabadtüdős búvárkodás szabadságával és áramvonalasságával. Most képzelje el mindezt tökéletesen semleges felhajtóerővel. Varázslatnak hangzik? Avelónak hívjuk.

Az újragondolt felszerelés célja, hogy kiváltsa a nagy súlyt és a búvármellény használatot. 

Az Avelo által tervezett új búvárpalack azt ígéri, hogy szükségtelenné válik a BCD használatára, valamint több levegőt biztosít a búvároknak, mint amennyit egy tipikus palack biztosítana.

Valamint ez a palack jóval könnyebb mint a már megszokott palackok.

Az új „ Hydrotank ” belső hólyaggal rendelkezik a levegő tárolására és pozitívan lebeg a felszínen. Az ereszkedéshez a búvár egy akkumulátorral működő szivattyút használ, hogy vizet pumpáljon a belső hólyag körüli tartályba, ami természetesen negatívvá teszi a tartály így azzal már el lehet merülni. 

A felhajtóerő beállítása egy öblítőszelep segítségével történik, amely kinyomja a vizet a hengerből. A rendszer utánozza a tengeralattjárókban használt felhajtóerő-rendszereket, amelyek vizet pumpálnak a tartályokba, hogy ballasztként működjenek, mielőtt kiszivattyúznák azt, hogy pozitívabb legyen a felhajtóerő.

A találmányt kommentálva az Avelo alkotója, Aviad Cahana a következőket mondta:

Nincs szükséged súlyokra... Egyszerűen kölcsönkéred a súlyodat az óceánból."

Az alapanyag beszerzéstől és gyártási kapacitástól függően az új Avelo rendszer várhatóan 2023-ban jelenik meg a piacon.

Kíváncsian várjuk mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket.

A termék weboldala: www.diveavelo.com

 

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?