• 70 370-4686
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MÁLTA

Alig kétórányi repülőút megtétele után egy különleges, a megszokottól teljesen eltérő világban találjuk magunkat.
A máltai szigetcsoportot alkotó három sziget - Málta, Gozo és Kék Lagúnájáról híres parányi Comino - különleges búvárkodásra alkalmas helyet alkotnak a Földközi-tenger szívében. A szigetek a látogatókat természetes kikötőik, védett öbleik, szikláik, zátonyaik és hajóroncsaik felfedezésére csábítják.

Az itteni tengervíz az egyik legtisztább és legáttetszőbb a világon. A látási viszonyok kb. 30 méter mélységig kitűnőek. Málta tehát a víz alatti fényképezés és a roncsbúvárkodás kedvelők paradicsoma.

Az egymástól szinte csak karnyújtásnyira lévő merülőhelyek sokszínű víz alatti világ felfedezését teszik lehetővé. Az alábbiakban felsoroljuk a legismertebb merülőhelyeket, a labirintusszerű barlangoktól a zátonyokon át, a háborús hajóroncsokig. Aki még több izgalomra vágyik, próbálja ki az éjszakai merülést, vagy merüljön mélyebbre, 30-40 méter mélységbe.

Természetesen Málta nem csak a búvárkodásról hanem történelméről, nevezetességeiről, épületeiről is híres.
Málta szigeti búvárkodás - P29 Patrol Boat hajóroncs

Ismertebb merülőhelyek

The Blue Hole
Ez a hely az Azure Window-al szemben helyezkedik el, Dwejra Point alsó részében. Ez Gozo egyik leglátványosabb merülési helye. Az egyetlen kényelmetlenség a parkolóés a vízbemeneteli hely közötti nagyobb távolság. A merülést a "Kék lyuk"-ban kezdjük, aminek legnagyobb mélysége 26 méter. Hat méter mélyen már ki tudunk úszni a nyílt vízre egy kijáraton keresztül. A kijárattal szemben egy nagy barlang található. Lentről nézve, a "Blue Hole"-on áthatoló nap sugarainak hihetetlen fényjátékát láthatjuk. Ez a merülés határtalan élményt jelent.
Um El Faroud hajóroncs
P29 Patrol Boat hajóroncs
Tugboat Rozi hajóroncs
Cirkewwa
Blenheim Bombázó repülőgéproncs
Anchoröböl

Fénykép galéria