• 70 370-4686
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

DAHAB - EGYIPTOM

Az arab nyelven a dahab aranyat jelent. A Sínai-félsziget keleti partján Nuweiba és Sharm El-Sheikh között terül el Dahab, a szörfösök és a búvárok paradicsoma. 

Ismertebb merülőhelyek

Lighthouse Reef
Közvetlenül a búvárközpont előtt Dahab egyik legismertebb és élővilágban leggazdagabb zátonya húzódik. Apálykor a felszín fölé emelkedik a zátony teteje, mely lépcsőzetesen merül a mélybe. Minden egyes része megfelel a búvárok érdeklődésének. 6-15-18-22-30-40m-es mélységekben lágy korallok, tűzhalak, murénák, vitorláshalak, tonhalak, sügérek, bohóchalak várják a kíváncsi búvárokat. Maximális mélység 40 méter. Kezdőés haladó búvároknak egyaránt ajánlott.
Bells & Blue Hole
Canyon
Shark Caves
Gabr El Bint
Small Blue Hole
Golden Block

Fakultatív túra lehetőségek

Wadi Kid kirándulás
Sharm El Sheiktől nem messze fedezhető fel a Sinai félsziget egyik leggyönyörűbb völgye, a Wadi Kid. Erről a területről nem sokan tudnak, ezért megőrizte természeti szépségét. Elképesztően szép színekben pompázó sziklás oázis kb. 70 kilóméterre található Dahabtól. Az apró kavicsos aljzaton kisebb-nagyobb vízzel telt gödrökből hosszú, fekete csövekkel szállítják a friss vizet a hegyek között letelepedett beduin családok számára. A nedves talajnak köszönhetően rengeteg itt a zöld növényzet.
Beduin vacsora
Színes kanyon
Nabq túra
Hajókirándulás
Mózes hegy + St.Katalin kolostor

Fénykép galéria