BÚVÁR BLOG

Óceánok Világnapja - 2024 június 8
Kiemelt

Tettekkel az óceánokért és az éghajlatért

Fiatalok vezetésével az élen, több ezer eseményt terveznek világszerte a 2024-es Óceánok Világnapján, június 8-án.

PROVIDENCE, RI, USA – 2024. május 16. – A 21 ország 25 ifjúsági vezetőjéből álló Ifjúsági Tanácsadó Testület működtetésével a 2024-es Óceánok Világnapja egyesíti a világot, hogy megünnepeljük egyetlen óceánunkat, és közösen cselekedjünk az egészséges óceán és a stabil éghajlat érdekében.

Események, ünnepségek tízezrei várhatók világszerte. Ezek az akciók együtt több millió embert érintenek több mint 150 országban. A közösségi média megjelenések száma pedig várhatóan milliárdokat is elérhet.

Az ifjúsági vezetés segít előmozdítani a kék bolygónkhoz szükséges átalakuló változást. Helyi, nemzeti és nemzetközi szinten a fiatalok cselekvésben és politikai változtatásban vesznek részt egy jobb jövő megteremtése érdekében.

Ha most teszünk lépéseket óceánunkért, az az emberiség mentőövébe fektet be a következő generációk számára. „Fiatal éghajlatvédőként mi tartjuk a kulcsot annak védelméhez. Kollektív fellépésünkkel, szenvedélyünkkel és elhivatottságunkkal megvédhetjük óceánunkat, és küzdhetünk az éghajlatváltozás ellen a fenntarthatóbb jövő érdekében. Bennünk van az erő, hogy felhatalmazza és felerősítsük hangunkat, mint fiatalok világszerte, hogy befolyásolhassuk kék bolygónk legértékesebb erőforrását: az óceánt, és hatást gyakoroljunk rá! ” -Leena Joshi, India

Felismerve, hogy az éghajlati válság a valaha volt egyik legnagyobb fenyegetés kék bolygónkra és lakóira, elindítottunk egy új, többéves akciótervet a 2024-es Óceán Világnap alkalmából: Cselekvések előmozdítása óceánunkért és éghajlatunkért. A tengerszint emelkedése, a hatalmas viharok és az erdőtüzek miatt túlságosan is egyértelmű, hogy kormányzati és vállalati vezetőkre van szükségünk, hogy erőteljes helyi, nemzeti és nemzetközi lépéseket tegyenek – most.

„A fiatalok, különösen a sebezhető közösségekből származók, nélkülözhetetlenek az óceán védelmét szolgáló klímamegoldások kidolgozásában. Ha figyelmen kívül hagyjuk a hangjukat, akkor figyelmen kívül hagyjuk a jövőnket. A fiatalok megérdemlik, hogy politikai alanyként ismerjék el őket.” -Maria Jose Rodriguez Palomeque, Mexikó

Az Óceánok Világnapja több mint egy nap, ez egy növekvő világméretű mozgalom ifjúsági vezetők, iskolák, egyetemek, akváriumok, állatkertek, múzeumok, vállalkozások, társaságok, szabadidős tevékenyégek szerelmesei, hitközségek és még sok más csoportból, akik egy világunkért egyesülnek. Óceán, amely összeköt mindannyiunkat.

A WorldOceanDay.org globális központként szolgál ingyenes új források és eszközök széles skálájával, amelyeket mindenki szabadon használhat, és széles körben terjeszthet, az Óceán Világnapi grafikáival, globális eseménytérképével és még sok mással. Kövesse az óceán világnapját az Instagramon, az X-en, a Facebookon és a LinkedIn-en.

További információ: WorldOceanDay.org

(Az írás automata fordítóval készült.)

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?