BÚVÁR BLOG

Apple Watch Ultra Oceanic+

Az Apple Watch Ultra búvárkomputerként is működik

Az Apple Watch Ultra-val együtt az Apple szeptemberben mutatta be az Oceanic+ alkalmazást, amely az okosórát búvárkomputerré alakítja át.

Az Apple Watch Ultra számos további érzékelővel és funkcióval rendelkezik, amelyekkel a normál modellek nem rendelkeznek. Ezek közé tartozik a víz hőmérsékletének és mélységének mérése, valamint a megfelelő vízállóság úszás és búvárkodás közben. A funkciók széles körű használatához azonban külön alkalmazásra van szükség. Az Apple együttműködött a Huish Outdoorsszal, és most kiadta az Oceanic+ alkalmazást. Az Apple szerint ez teszi az Apple Watch Ultra-t igazi búvárkomputerré, amely könnyen használható:

"A Huish Outdoorsnál az a célunk, hogy felébresszük az emberekben a kalandvágyat" - mondja Mike Huish, a vállalat vezérigazgatója. Az Apple Watch Ultra Oceanic+ az egyik legnagyobb innováció, amelyet a búváripar hosszú idő óta látott. Mindenki számára elérhető, megosztható, jobb búvárélményt teremtünk."

Mire képes az Oceanic+ alkalmazás?
Ahogy az elején említettük, az Apple Watch mind a WR100, mind az EN 13319 szabvány szerint tanúsított, ezért akár 100 m-ig. Ez azt is jelenti, hogy az Apple Watch Ultra hivatalos búvártartozékként is megűllja a helyét. A beépített Depth alkalmazással ellentétben az Oceanic+ nemcsak mélységet és vízhőmérsékletet képes megjeleníteni. A következő funkciókat is kínálja:

Búvárkodás, snorkel és felszíni módok
Merülés előtti merüléstervezés
Beépített variométer, dőléskompenzált 3D iránytű és egyéb funkciók
Az aktuális mélység, a hátralévő merülési idő és az emelkedési sebesség figyelése
Könnyen leolvasható, valós idejű, színkódolt merülési paraméterek
GPS által támogatott merülési napló
Személyes merülési statisztikák
Vizuális és rezgéses biztonsági figyelmeztetések
7 további funkció
Az Oceanic+ alkalmazás már ingyenesen letölthető az App Store-ból. Az alkalmazáshoz Apple Watch Ultra kell watchOS 9.1 vagy újabb verzióval, és csatlakoztatni kell aiPhone 8(vagy újabb, iOS 16.1 vagy újabb verzióval is). Választhat ingyenes csomagot, de abban nem működik az összes funkció.

További információ az applikációról az Oceanic oldalán: https://www.oceanicworldwide.com/oceanic-plus/

További infó az Apple oldalán: https://www.apple.com/newsroom/2022/11/reach-new-depths-with-the-oceanic-plus-app-and-apple-watch-ultra/

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
Kapcsolat velünk+36 70 3704686
Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?