Búvár GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Szívesen kipróbálnám a búvárkodást de azért félek is tőle

A búvárkodás izgalmas és lenyűgöző tevékenység, és szerencsére nem kell tőle félni. A tanfolyamon megtanulod melyek azok az alapszabályok amiket fontos betartani a biztonságos merülés érdekében. Nézzünk néhány példát, milyen veszélyeket érdemes figyelembe venni:

  • Levegő elfogyása: A búvárok mindig tartalék levegővel merülnek, és a társuk is segíthet, ha szükség van rá. A tartalék levegő elegendő arra, hogy a szabályszerű felemelkedést végre tudd hajtani a társad lélegeztetve is.
  • Felszerelés meghibásodása: A társellenőrzés elengedhetetlen a biztonságos búvárkodáshoz. A búvártársi rendszer biztosítja a felszerelés pótlását, és a társad segíthet egy leesett maszk megtalálásában vagy egy beakadt damil elvágásában is.
  • Elveszés veszélye: Kezdő búvárként mindig oktató vagy merülésvezető felügyelete mellett merülj. A csoportban úszva és a társaddal összevetve a búvár műszereitek adatait minimalizálhatod az eltévedés esélyét.

Tehát ne aggódj, a búvárkodás élvezetes és biztonságos, ha betartod a szabályokat!

Ha ezek utén is vannak fenntartásaid, akkor akár tanfolyam elvégzése nélkül is részt vehetsz egy élménymerülésen ahol saját tapasztalatokra tehetsz szert. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találod: https://www.diving-sopron.hu/explorer

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?