Nitrox búvár tanfolyam

NITROX búvártanfolyam

A nitrox búvárkodás egy olyan speciális technika, amely sok előnnyel járhat, de csak akkor, ha megfelelően képzett vagy és tudatosan alkalmazod. Ha érdekel ez a lehetőség, akkor jelentkezz be egy nitrox búvártanfolyamra, és fedezd fel magadnak ezt az új dimenziót!

MI A NITROX?

A NITROX minden olyan gázra értendő amely nitrogénből és oxigénből áll. A búvárkodásban azonban olyan gázokra értjük, amelyekben az oxigén szint magasabb mint a levegőben (>21%). Ilyen értelemben tehát a nitrox egy oxigénnel dúsított gáz, angol megnevezéssel Enriched Air Nitrox, amely magyarra fordítva dúsított levegőt jelent.
A nitrox légzőgázban tehát magasabb az oxigén és alacsonyabb a nitrogén összetevő aránya. Ez azt jelenti, hogy a nitrogén felhalmozódása a szervezetedben lassabb lesz, így kevesebb dekompressziós szünetre lesz szükséged, vagy hosszabb ideig maradhatsz bizonyos mélységekben. A nitrogén felhalmozódása ugyanis az egyik fő tényező, ami korlátozza a merülési időt és mélységet. 

A NITROXAL VALÓ MERÜLÉS ELŐNYEI

  • Megnövelheted a biztonsági határértékeidet, vagyis hosszabb ideig maradhatsz egy adott mélységben anélkül, hogy dekompressziós betegség kockázatát vállalnád
  • Csökkentheted a felszíni szüneteket, vagyis több merülést tehetsz meg egy nap alatt
  • Csökkentheted a fáradtságot és a merülés utáni regenerálódási időt, mivel kevesebb nitrogén halmozódik fel a szervezetedben
  • Növelheted az élvezeti faktort, mivel több időt tölthetsz el a víz alatti látványosságok között

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

Elvégzett Alapfokú Nyíltvízi búvártanfolyam (OWD vagy JOWD) vagy annál magasabb képzettség
Minimum 4 naplózott nyíltvízi merülés
Betöltött 12.életkor
Egészségügyi alkalmasság

A TANFOLYAM TARTALMAZZA

- magyar nyelvű e-Tananyag az elméleti ismeretek elsajátítására
- (opcionális pluszban megvásárolható MERÜLÉSEK NITROX KEVERÉKKEL tankönyv)
- egyszeri vizsgadíj

A tanfolyam elvégzésével megszerezhető nemzetközi NITROX búvárkártya regisztrációs díja külön fizetendő!

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?