BÚVÁR BLOG

Búvár cápával

Elképesztő, ahogy egy búvár kezes bárányként képes irányítani a cápákat

Ezek a rémisztő képek azt mutatják, miként demonstrálta egy profi búvár, hogyan kell biztonságosan bánni a veszélyes teremtményekkel, ügyesen irányítva őket az orruknál fogva.

Az egyik képen egy tigriscápa közeledik a búvár felé, nyitott szájjal megvillantva éles fogait, miközben a búvár félreúszik az útból, és a cápa orrát megfogva másfelé irányítja azt. A tigriscápák akár 4 méter hosszúra is megnőhetnek, a súlyuk meghaladja a 700 kilogrammot. Félelmetes hírnevük ellenére a cápatámadások száma nagyon alacsony, 2022-ben például mindössze öt cápatámadást jelentettek, szemben a 2021-es kilenccel. Ezeket a képeket Christopher Ward fotós készítette Seybald Pierrick búvárról Francia Polinéziában.

„A tigriscápák igazán erőteljesek, gyakran negatív kép él róluk, és érdekes látni, hogy egy tapasztalattal rendelkező búvár hogyan is képes merülni ezzel a fajjal, és biztonságosan kezelni a különböző viselkedésformáit – mondta Pierrick. – Még mindig tanulunk mindennap, és szeretem megosztani a tapasztalataimat és oktatni az embereket a cápák viselkedéséről. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ha egy ilyen méretű cápa meg akar harapni, akkor könnyen meg is teszi. A testbeszédünkkel kommunikálunk velük, hogy elkerüljük a harapásokat, ami bizonyítja, hogy nem egy szörnyű állat, amely megpróbálja megölni az embereket. Többnyire hibáznak. Szeretem ezt az érzést, nyugodtnak kell maradni, koncentrálni, a cápák mozgására összpontosítani, és elemezni a viselkedésüket. Emellett nagyon szépek és okosak. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy kapcsolatba kerülhetek velük.”

A telje képgaléria az index oldalán: https://galeria.index.hu/kult/2023/03/11/capakkal_uszo_buvar/

forrás:index.hu

 

Továbbiak

Oldalunk helyes működéséhez valamint statisztikai célú adatgyűjtéshez is használunk böngésző cookie-kat. Engedélyezi ezek használatát?